MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Prva srednja škola „Dr. Husein Džanić“ Velika Kladuša obilježila Dan škole

Prva srednja škola „Dr. Husein Džanić“ Velika Kladuša danas je svečano obilježila Dan škole (23.april).

U samom početku prisutni su imali priliku i upoznati se sa historijom pomenute škole o kojoj je govorila prof. Sabina Kamenjašević. Između ostalog, podsjetila je i na važnost Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava svakog 23.aprila još od 1995.godine kada je odluka o tome donesena na Glavnoj skupštini UNESCO-a.

„Prilika je ovo da se zapitamo koliko čitamo ali i vrednujemo one koji pisanjem doprinose društvenom i kulturnom napretku čovječanstva”, naglasila je.

Program je otvoren priredbom u 10 sati na kojoj su učenici pokazali znanja i vještine koje su usavršavali tijekom školske godine u mnogobrojnim sekcijama. Tako je između ostalog bilo glume, plesa, pjesme i recitacija.

Svečana priredba bila je prilika da se pruži sumirani pregled školskih aktivnosti tokom školske godine koji je rezultat uzajamne suradnje učenika i nastavnika.

Historijat škole, kroz koju su prošle generacije Kladuščana predstavio je prof. Ismet Mustedanagić evocirajući uspomene na same početke ove školske ustanove i istaknute profesore od kojih je poseban pečat školi dao dr.Husein  Džanić, po kojem ona nosi ime.

Nakon svečanog programa prisutni su u holu škole imali priliku pogledati umjetničke radove kladuških autora.

Izeta Durmić/ Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa