Putin na Dan pobjede poručio da će pobijediti kao i 1945. godine

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je danas da će “kao i 1945. pobjeda biti naša”, čestitajući bivšim narodima SSSR 77. godišnjicu poraza nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu.

On je čestitao liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Bjelorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine, saopštio je Kremlj.

“U svojoj čestitki, predsjednik Rusije posebno ističe da na današnji dan odajemo priznanje i poštovanje ratnicima i domaćim radnicima, koji su slomili nacizam po cijenu nebrojenih žrtava i nevolja”, navodi se u saopštenju koji prenosi TASS.

“Nažalost, danas nacizam ponovo diže glavu”, rekao je Putin i dodao da se u Ukrajini nalaze fašisti koji su preijtnja Rusiji i manjini koja govori ruski na istoku Ukrajine.

“Naši vojnici, kao i njihovi preci, zajedno se bore za oslobođenje svog tla od nacističke prljavštine i pobjeda će biti naša, baš kao 1945. godine”, saopštio je Kremlj.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo