MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Putin prvi put posjetio Saudijsku Arabiju od 2007. godine

Predsjednik Rusije Vladimir Putin susreo se s saudijskim prestolonasljednikom Mohammadom bin Salmanom prilikom čega su se dotakli raznih tema, a najviše trenutnog stanja u Siriji. Interesantno je da je ovo prva posjeta Vladimira Putina Saudijskoj Arabiji još od 2007. godine.
Jedna od tema o kojoj su najviše razgovarali na ovom bilateralnom susretu bila je svakako trenutna situacija u Siriji, a ruski lider Vladimir Putin ovom prilikom je naglasio da novi državni ustav, koji se priprema za Siriju, mora garantirati prava svim etničkim i religijskim grupama.

On je u izjavi koju je dao za tamošnje medije naglasio da je dodir Sirijaca s ruskom vojnom policijom izuzetno pozitivan i to primarno iz razloga što je, prema njegovim riječima, većina ruskih vojnih snaga u Siriji islamske vjeroispovijesti porijeklom sa sjevera Kavkaza.
Putin je također istakao da je potrebno razgovarati o nuklearnom programu Irana, ali je dodao i to kako Rusija može odigrati bitnu ulogu i na Bliskom istoku zbog svojih dobrih odnosa s Iranom i arapskim svijetom.
On je istakao i to da Rusija planira i nove investicije u Saudijsku Arabiju.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa