MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Putin sa Erdoganom: Trebamo imati razgovore licem u lice, situacija je eskalirala

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je tokom sastanka sa svojim turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom u četvrtak da je potreban sastanak licem u lice usred eskalirajuće krize u Idlibu.”Uvijek imamo o čemu razgovarati, ali je sada situacija u zoni Idliba toliko eskalirala da zahtijeva razgovore licem u lice”, kazao je ruski lider na otvaranja razgovora između Rusije i Turske.

Prema tvrdnjama ruskog predsjednika, situacija u Idlibu mora biti podložna diskusiji kako ne bi narušila rusko-turske odnose, prenijela je ruska agencija Tass.
“Moramo definitivno razgovarati o svemu, o cjelokupnoj situaciji koju danas imamo, tako da se slične stvari nikada više ne ponove i da ne unište rusko-turske odnose prema kojima se mi, i znam da i vi, odnosimo pažljivo”, izjavio je Putin.

Vladimir Putin ponovo je izrazio žaljenje zbog smrti turskih trupa u Siriji, napominjući da sirijska vojska nije bila svjesna lokacije turskih snaga.
“Želio bih ponoviti svoje najdublje žaljenje zbog smrti vaših trupa u Siriji”, obratio se Putin Erdoganu. Ruski predsjednik je dodao da je “gubitak ljudskih života uvijek tragedija”.

“Nažalost, kao što sam vam rekao u telefonskom pozivu, niko, uključujući sirijske trupe, nije bio svjestan lokacije turske vojske”, rekao je Putin. Dodao je da su i sirijske trupe nedavno podnijele gubitke.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa