MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Radionica na temu: Promocija medijskog sadržaja na društvenim mrežama

U prostorijama ADK Velika Kladuša jučer je u organizaciji Trend radija održana radionica “Promocija medijskog sadržaja na društvenim mrežama”, a učestvovali su polaznici Škole novinarstva iz Bužima, Cazina i Velike Kladuše.

Sam cilj radionice je bio oblikovanje medijskih sadržaja za online kanale promocije, uključujući web sajt i društvene mreže sa posebnim fokusom na prilagođavanje i promociju radijskog sadržaja. Tokom radionice polaznici su imali priliku diskutovati o društvenim mrežama, tj kako na najbolji način promovisati određeni sadržaj. Također, razgovarali su i o svojim iskustvima na web sajtovima i društvenim mrežama.

Ono što treba istaknuti jeste da su polaznici tokom jednodnevne radionice učestvovali u praktičnom radu sa alatima za kreiranje, uređivanje i plasiranje medijskog sadržaja na web sajtu i društvenim mrežama. Mladi su bili raspoređeni da u paru osmisle koji će  sadržaj da promovišu i na koji način, da li to bilo putem facebooka, instagrama ili  twittera. Zadatak su obavili uspješno i naučili da samostalno produciraju sadržaje i koriste alate za promociju sadržaja.

Trenerica na radionici je bila Maja Ćalović iz Media centra Sarajevo, koja se pozitivno i afirmativno izrazila o učesnicima radionice.

Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa