MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Radončić: Tadić i njena porodica dobili su prijetnje smrću, tražio sam im pojačanje zaštite

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je potvrdio novinarima da su glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i njena porodica dobili prijetnje smrću.”Zato sam danas nervozan. Sinoć sam odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i tražio da pojača zaštitu tužiteljici Tadić i njenoj porodici. Tražio sam informacije i od direktora OSA-e i nadam se da ću ih danas dobiti. Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što ja potpuno odbacujem”, kazao je Radončić.

On je kazao da “ne možemo živjeti u zemlji gdje možete da potpuno nesankcionišete prijetnje glavnoj tužiteljici, a to se radilo i sudijama u prvom i drugom postupku mog slučaja”.

Govoreći o procesuiranju premijera Fadila Novalića i drugih u aferi “Respiratori” kazao je da su “odbrana i Tužilaštvo dvije ravnopravne strane pred sudom i to ne treba komentirati”.

“Prvi sam rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode znajući koliko to može usložniti situaciju u Vladi FBiH. S druge strane, nedopustivo je ako neko misli da će jedan eklatantan kriminal, gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM, pomoći i to su radile nekompetentne ličnosti i firme, gdje oprema ne samo da je pogrešna, nego i opasna po građane, da se taj neko treba izvući na bazi političke bitke, odnosno da je istraživanje korupcije udar na jedan narod”, kazao je Radončić.

On je poručio da korupcija mora biti istražena i da neće biti u Ministarstvu sigurnosti ako će ovdje pobijediti tendencije koje će ohrabrivati kriminal.

“I to sistemski, koji je opasan za svaku zemlju, na način da to pretvaramo kao zaštitu nacionalnih interesa. Sve treba da se istraži, svaki kriminal koji se desio u najemotivnijem trenutku, tokom pandemije”, kazao je on.

Radončić i ambasador Poljske u BiH Jaroslav Lindberg danas su u Sarajevu dočekali drugi dio poljske pomoći za borbu protiv epidemije koronavirusa koja se sastoji od 100.000 hirurških maski te 10.000 litara sredstva za dezinfekciju.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa