MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Reprezentacija BiH u Parizu: Takmičenja na programu danas 

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine otputovala je u Pariz kako bi učestvovala na Svjetskom prvenstvu frizera koje održava pod pokroviteljstvom OMC HAIRWORLD, krovne svjetske frizerske organizacije čiji je Savez frizera u BiH dugogodišnji član.

Tim takmičara koji će predstavljati našu zemlju na ovoj najvećoj svjetskoj smotri frizera je plasman na Svjetsko prvenstvo ostvario rezultatima postignutim na ovogodišnjem Državnom prvenstvu frizera održanom u Vitezu.

Naši reprezentativci, seniorski tim, takmičit će se u više različitih kategorija i disciplina.

OMC Hairworld, organizator i pokrovitelj ovogodišnjeg 76. po redu Svjetskog prvenstva frizera koje se tradicionalno održava u Parizu kao centru svjetske mode i frizerstva, najveća je organizacija profesionalnih frizera na svijetu s više od pedeset zemalja članica i preko milion pojedinačnih članova širom svijeta. Kao krovna svjetska frizerska organizacija postoji još od 1946. godine.

Bosna i Hercegovina na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima kontinuirano je ostvarivala vrlo zapažene rezultate što dokazuju i ovogodišnja priznanja rukovodstvu Saveza i zaslužnim članovima. Pored brojnih medalja tokom prethodnih godina, najveći i historijski rezultat postigla je Amna Bašić iz Sarajeva postavši svjetski juniorski šampion 2018. godine.

Savez frizera sa Saninom Fazlićem kao predsjednikom na čelu proteklih mjeseci uložio je velike napore da osigura neophodna i vrlo značajna sredstva potrebna za pripreme i odlazak Reprezentacije u Pariz. Za promociju Bosne i Hercegovine na ovako prestižnom svjetskom događaju uprkos stotinama zahtjeva za sponzorstvo, sluha su imale četiri privatne kompanije, „Frizerland“ iz Viteza, „Nova oprema“ iz Banje Luke, “Ziblin” iz Ljubuškog i “Bontex” iz Maglaja koji je izradio kompletnu opremu u kojoj će nastupati naš tim, a od institucija vlasti naše zemlje, nažalost ni ovaj put, niko nije pokazao interes da podrži Reprezentaciju.

Delegaciju stručnog tima Reprezentacije čine Janja Martinović i Stipe Filipović kao delegati na takmičenju.
Samo takmičenje će se održati 10. i 11. septembra, a ovo je spisak Reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu braniti boje naše zemlje.

Izvor: savezfrizera.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa