MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

RS ne želi migrante na svojoj teritoriji, pomoći će Graničnoj policiji BiH

Policijski službenici Republike Srpske (RS) neće dozvoliti kretanje ilegalnih migranata na području tog bh. entiteta bez nadzora, a sve s ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana, zaključeno je na sjednici Koordinacionog tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS.

Najavljeno je da će entitetska policija i u narednom periodu pratiti stanje ilegalnih migracija i prema ukazanoj potrebi i procjeni, pojačati svoje prisustvo i rad na terenu, te će preduzimati i usmjeravati aktivnosti policijskih službenika.

U skladu s potpisanim Sporazumom, policija RS će, kako je sapćeno, nastaviti da pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, a po potrebi će biti angažovan i dodatni broj policijskih službenika.

“Svi subjekti uključeni u rad s ilegalnim migrantima dužni su nastaviti provoditi sve radnje iz svoje nadležnosti, uz obavezno poštovanje zakona i principa humanosti, kao i do sada”, zaključeno je na sjednici uz stav da će policija RS nastaviti rad na otkrivanju organizovanih kriminalnih grupa i pojedinaca koji vrše krivična djela krijumčarenje ljudi.

Konstatovano je da su realizovani svi zaključci Vlade RS, a to su da uz poštivanje zakona i principa humanosti operativno provode aktivnosti sa ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz RS, jer na njenoj teritoriji, uključujući i privatne posjede, ne postoje potrebni kapaciteti i uslovi za smještaj i zbrinjavanje migranata.

Sjednicom Kordinacnog tijela je predsjedavao direktor policije RS Darko Ćulum, a prisustvovali su predstavnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Uprave policije, te policija Doboj, Banja Luka, Prijedor, Gradiška, Sekretarijata za raseljena lica i migracije, ministarstava uprave i lokalne samouprave i finansija, Uprave civilne zaštite, Saveza opština i gradova Republike Srpske i Crvenog krsta RS.

Izvor: n1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa