MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Rukometaši BiH ispali u baražu, ali nade još uvijek ima

Rukometna reprezentacija BiH je nakon remija u revanš susretu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala ispala.

Međutim, naša reprezentacija još uvijek ima priliku naći se na smotri najboljih svjetski selekcija, koje će se održati 2025. godine, na kojem će učestvovati 32 ekipe. 

Na njemu će nastupiti 17 predstavnika Evrope, pet predstavnika Afrike, četiri predstavnika Azije, tri predstavnika Južne Amerike i jedan predstavnik Sjeverne Amerike. 

Preostala dva mjestu su rezervisana za vajld kard, odnosno pozivnice koje se uručuju ekipa koje nije su osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Advertisement

0 seconds of 0 secondsVolume 0%

Jednu pozivnicu dobila je reprezentacija SAD-a, a kao razlog je navedeno to što se spremaju za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine. 

Druga pozivnica je rezervisana za evropsku selekciju, a to znači da BiH i dalje ima šanse. Međutim, to je malo realno da će se dogoditi. 

Realnost je da vajld kard dobije jedan od reprezentacija koja je bila bolje plasirana na minulom Evropskom prvenstvu, kao što su Crna Gora (14.), Srbija (18.), Gruzija (19.) ili Farska Ostrva (20.).  

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo će biti obavljen 29. maja, a ime dobitnika vajld karda će biti objavljeno u narednim danima.

Izvor: avaz.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa