Rusi gađali Odesu hipersoničnim raketama, pogođen trgovački centar i dva hotela

Kako javljaju ukrajinski zvaničnici trgovači centar i dva hotela u Odesi pogođeni su ruskim hipersoničnim raketama.

Kako je naveo Sergey Bratchuk, glasnogovornik regionalne vojne uprave Odese, Rusi su koristili hipersonične rakete ispaljene iz aviona, prenosi CNN.

Korištene rakete možda su bile iz sovjetskog doba, ali šteta koju su napravili i dalje je ogromna. Gusti, crni dim ispunio je središte lučkog grada, ipak zbog policijskog sata ulice su bile prazne kada su projektili udarili sinoć u 22:30 sati.

Vlasti kažu da je jedna osoba preminula, a petoro ljudi je prebačeno u bolnicu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je međunarodnu zajednicu poduzme hitne korake za okončanje ruske blokade ukrajinskih luka kako bi se omogućile isporuke pšenice i spriječila globalna prehrambena kriza.

“Bez našeg poljoprivrednog izvoza, deseci zemalja u različitim dijelovima svijeta već su na rubu nestašice hrane. Političari već raspravljaju o mogućim posljedicama krize u Africi i Aziji. To je izravna posljedica ruske agresije koju mogu prevladati samo zajedno svi Europljani, cijeli slobodni svijet. Može se prevladati pritiskom na Rusiju, efektivnim prisiljavanjem Rusije da zaustavi ovaj sramotni rat”, rekao je.

Izvor:klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo