MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Rusi odaju počast žrtvama terorističkog napada u Moskvi: Pale svijeće i donose cvijeće i igračke

Nakon sinoćnjeg terorističkog napada na koncertnu dvoranu u Moskvi u kojem je stradalo više od 90 osoba, mnogi Rusi već jutros odaju počast žrtvama donoseći cvijeće i igračke na mjesto incidenta.

Istražni komitet Rusije koji je posvećen rasvjetljavanju terorističkog napada u Moskvi saopštio je da su 93 osobe smrtno stradale. Međutim, uzevši u obzir razmjere napada, ruske službe su akcentirale da je očekivano da broj mrtvih nastavi rasti tokom dana.

Dakako, državljani Rusije tuguju za stradalim u napadu zbog čega im već odaju priznanje i počast tako što donose cvijeće ispred koncertne dvorane. Osim toga, na fotografijama su uočene i igračke jer, kako je dosad poznato, u napadu su stradali i oni najmlađi.

Odgovornost za napad je preuzela takozvana Islamska država, tačnije ogranak ISIL-a s područja centralne Azije. Osumnjičeni su rano jutros privedeni.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kratko se oglasio nakon napada te je poželio brz oporavak povrijeđenima. Svakako, očekuje se kako će ruski predsjednik u narednim danima održati duži govor povodom ove teme.

Teroristički napad u Moskvi osudili su brojni svjetski zvaničnici te su poručili kako u ovom kontekstu svijet treba biti ujedinjen.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa