MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Rusija otvorila željeznički dio mosta za anektirani Krim

Ruski predsjednik Vladimir Putin svečano je danas otvorio željeznički dio mosta koji Rusiju povezuje s anektiranim Krimom.

Rusija je anektirala Krim prije pet godina kao odgovor na svrgavanje proruskog predsjednika u Ukrajini. To strateški važno područje na Crnome moru zemljopisno je povezano s ukrajinskim kopnom.

Putin je rekao da je otvaranje željezničkog dijela mosta s dvije pruge “veoma važan događaj” koji će utjecati na čitavo domaće gospodarstvo.

“To je važan događaj za Krim.., za jug Rusije i za čitavu našu zemlju”, rekao je Putin koji je prošao preko mosta koji se proteže nad Kerčkim prolazom u kabini lokomotive.

Vlakovi koji će odsad povezivati Moskvu i Sankt Peterburg sa Simferopoljem, glavnim gradom Krima, mogu u 2020. prevesti 14 milijuna putnika.

Prvi je krenuo u ponedjeljak iz Sankt Peterburga a vožnja bi trebala trajati 43,5 sati.

Putin je lani otvorio cestovni dio Krimskog mosta koji se sastoji od četiri vozna traka.

Izgradnja mosta krenula je u veljači 2016. i povjerena je milijarderu Arkadiju Rotenbergu, Putinovom džudo partneru.

Putin je naglasio kako je izgradnja mosta dokaz kako Rusija može izvesti goleme infrastrukturne projekte.

“Vašim radom, talentom, odlučnošću i ustrajnošću, pokazali ste da Rusija može napraviti takav infrastrukturni projekt svjetske razine. Ovo je konačno najduži most ne samo u Rusiji nego u cijeloj Europi”, rekao je Putin obraćajući se radnicima.

Dodao je kako ga izgradnja tog mosta učvršćuje u uvjerenju da “možemo i definitivno hoćemo napraviti slične projekte u budućnosti”.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa