MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Rusija traži od UN-a da istraži koriste li Ukrajinci biološko naoružanje iz bio-laboratorija

Ruska državna novinska agencija TASS javlja kako predstavnici Rusije u UN-u namjeravaju podnijeti zahtjev za sprovođenje istrage u vezi navoda da ukrajinske oružane snage koriste biološko oružje, a u skladu sa odredbama međunarodnih sporazuma.

Stalni predstavnik Rusije u UN-u Vasily Nebenzya ponovio je tezu da u Ukrajini postoje bio-laboratorije koje se bave razvojem biološkog naoružanja, što je za Ruse bio jedan od motiva invazije na tu državu. On je istakao kako je njegova vlada već u posjedu značajne količine materijala koji upućuju na kršenje Konvencije o biološkom i toksičnom oružju.

“Čim se završi prikupljanje materijala, mi ćemo ih dostaviti Vijeću sigurnosti kako bi oni sproveli istragu”, kazao Nebenzya.

Nebenzya je istakao kako smatra da SAD nemaju konstruktivnu ulogu u raspravama na temu biološkog oružja, pa će Rusija biti primorana voditi se odredbama Konvencije koji omogućavaju dostavljanje dokaza direktno Vijeću sigurnosti.

“Nadamo se da će naše radnje zauvijek onemogućiti upotrebu biološkog naoružanja koji prijeti međunarodnom miru”, dodao je.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa