MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Rusmir Isak, sin ministra Rame Isaka imenovan za direktora zatvora u Zenici

Vlada Federacije BiH danas je imenovala Rusmira Isaka za novog direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Rusmir je jedan od sinova federalnog ministra policije Rame Isaka, saznaje Klix.ba.

Porodica Isak će sada na visokim funkcijama imati Ramu kao ministra, Arnela kao zastupnika u Zatupničkom domu Parlamenta FBiH i Rusmira na čelu najpoznatijeg zatvora na Balkanu.

Redakcija portala Klix.ba još jučer je imala informaciju da će Rusmir Isak biti imenovan za novog direktora zeničkog zatvora pa smo pozvali ministra Ramu Isaka za komentar, ali i Rusmira.

Isak stariji, rekao nam je, da prvi put čuje od nas za takvu informaciju, da bi valjda on znao da će mu sin biti direktor zatvora i da nema ništa od toga.

“Ja tu informaciju čujem od vas. Ne znam ništa. Nije konkurisao, ja kako znam, nije. Znao bih da je konkurisao, znao bih, valjda bi meni rekao”, kazao je Ramo Isak.

Rusmir Isak također nam je rekao da nema takve informacije i da nije kandidat.

“Ja nemam nikakve informacije. Nisam ja ništa konkurisao, nemam nikakve informacije… nisam kandidat”, rekao nam je Rusmir Isak.

No, na današnjoj sjednici Vlade FBiH pod tačkom dnevnog reda broj 12 našlo se razrješenje starog i imenovanje novog direktora. Razriješen je Redžo Kahrić, a imenovan Rusmir Isak.

Kako saznajemo, ministar Ramo Isak se izuzeo prilikom glasanja, a Rusmir Isak je imenovan na četverogodišnji mandat.

Direktor zatvora se bira na način da ministar pravde FBiH, u ovom slučaju Vedran Škobić (HDZ), na sjednici vlade delegira ime kandidata, a zatim ministri glasanjem potvrđuju imenovanje.

Rusmir Isak na lokalnim izborima prije tri godine izabran je za vijećnika Gradskog vijeća Zenica, ali je nakon godinu dana podnio ostavku na tu funkciju. Inače, Rusmir Isak obnaša funkciju direktora zaštitarske agencije Condor, koja je u vlasništvu porodice Isak.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa