MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ružnić: Političari iz Sarajeva ne trebaju dolaziti ni sada u čizmama i sa kolonom medija

Iza stanovnika Unsko-sanskog kantona je još jedna neprospavana noć zbog poplava koje su izazvale obilne padavine. Na području kantona će danas biti proglašeno stanje prirodne nesreće.

O svemu se na Facebooku oglasio i premijer USK Mustafa Ružnić uputivši kritiku političarima iz Sarajeva, za koje je naveo da nisu pokazali brigu za državu.

“Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike. Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva”, rekao je Ružnić.

Dodao je da kada se politička situacija zaoštri uslijedi priča o milionskim projektima namijenjenim za Krajinu te da ukoliko ne budu realizirani okrivljena bude lokalna vlast.

“A, nama je valjda suđeno da se borimo. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama. I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam. Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu”, ističe Ružnić.

Kaže da ne trebaju ni sada dolaziti u čizmama i sa kolonom medija.

“Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija. Krajišnici će i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno”, zaključio je Ružnić.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa