MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sa aerodroma u Mostaru se napokon leti, uspostavljena linija za Italiju

Aerodrom Mostar je od danas povezana redovnom linijom sa talijanskim gradom Forli u blizini Bologne. Letove prema destinaciji obavlja aviokompanija AeroItalia, a polasci iz Mostara će biti svakog utorka i petka u 09:10 sati.

Informacije o novoj avioliniji je podjelio Aerodrom Mostar na društvenim mrežama, te naveo da su letovi planirani do 24.oktobra 2023.godine.

Putnike će na ovoj avioliniji prevoziti mali avionom ATR72 sa kapacitetom od 68 mjesta.

Karte za prodaju su dostupne na goto-fly.it

Podsjetimo da je Aerodrom Mostar 1. maja ove godine oćekivao da će Wizz Air započeti letove do Mostara nakon što su dvije strane prošle godine potpisale sporazum,ali nam je jučer potvđeno da se to se neće dogoditi i a letovi niskotarifne kompanije ostaju nada Mostara za 2024.godinu.

U zavšnoj su fazi pregovori za uspostavu ni linije za Zagreb koja se očekuje početkom narednog mjeseca, te se uskoro očekuje potpisivanje ugovora.

Podsjetimo da je Croatia Airlineses pokazala jedina interesa na javnom pozivu za uspostavu aviolinije između Mostara i Zagreba, ali još nije potpisala ugovor.

Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine. Uspostava aviolinije između Mostara i Zagreba bila bi prva redovna linija mostarskog aerodroma koji je godinama u probemima s poslovanjem upkos povoljnom geografskom položaju i ogromnim financijskim sredstvima koji mu za opstanak pristižu sa svih nivoa vlasti u BiH.

Aviolinija između Mostara i Zagreba pokreće se uz subvenciju Grada Mostara od milion KM, te se očekuje da će letovi započeti 3. maja i biti organizovani tri puta sedmično, srijedom, četvrtkom i nedjeljom, kako bi se najveći hercegovački grad na taj način konačno povezao s međunarodnom mrežom vazdušnog saobraćaja.

Kako bi se putnici mogli povezati s drugim evropskim letovima te kompanije, planira se da letovi iz Zagreba polaze četvrtkom i nedjeljom u 23 sata s povratnom linijom sljedećeg jutra, a nakon okončanja pregovora i potpisivanja ugovora se očekuju i karte u prodaji.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa