MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

SAD isporučuje novi paket pomoći u naoružanju Ukrajinu vrijedan 600 miliona dolara

Američki predsjednik Joe Biden najavio je novi paket pomoći u oružju vrijedan 600 miliona dolara za pomoć ukrajinskoj vojsci u borbi protiv Rusije, navodi se u dopisu Bijele kuće.

Biden je odobrio pomoć koristeći svoje predsjedničko ovlaštenje koje omogućava predsjedniku da odobri transfer viška oružja iz američkih zaliha.

Paket uključuje raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS), opremu za noćno izviđanje, claymore mine, opremu za čišćenje mina, te mnoštvo artiljerijskih projektila ,saopćili su iz Pentagona. Iz Bijele kuće također spominju da će se sredstva iskoristiti i za vojno obrazovanje i obuku.

“Kako bi ispunili rastuće zahtjeve Ukrajine na bojnom polju, Sjedinjene Države će nastaviti raditi sa svojim saveznicima i partnerima kako bi Ukrajini pružile ključne sposobnosti”, poručili su iz Pentagona.

Podsjećamo, od početka ruske agresije na Ukrajinu Washington je vladi u Kijevu poslao oko 15,1 milijardi dolara vrijedne vojne pomoći, a a podrška nije izostala ni iz evropskih država u kojoj su se posebno istakle zemlje istočne Evrope.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa