MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

SAD, Njemačka i Francuska traže od Azerbajdžana da odmah prekine ofanzivu u Nagorno-Karabahu

Američki državni sekretar Antony Blinken pozvao je u utorak Baku da “odmah prekine” svoju ofanzivu u regiji Nagorno-Karabah, a isti poziv uputio je i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

“Ove akcije pogoršavaju ionako tešku humanitarnu situaciju u Nagorno-Karabahu i potkopavaju izglede za mir. Upotreba sile je neprihvatljiva. Neprijateljstva se moraju zaustaviti”, kazao je Blinken.

Emmanuel Macron je najoštrije osudio upotrebu sile Azerbajdžana u Nagorno-Karabahu i pozvao Baku na trenutni prekid ofanzive, objavilo je francusko predsjedništvo u priopćenju za javnost.

“Azerbejdžanska vlada mora odmah prestati s napadima i vratiti se diplomatij”, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz u jeku azerbejdžanskog napada u Nagorno-Karabahu.

“Vojna akcija u Nagorno-Karabahu mora se odmah zaustaviti. Situacija između Azerbajdžana i Armenije vrlo je kritična. Vlada u Bakuu mora odmah zaustaviti napade i vratiti se diplomatiji kako bi pronašli mirno rješenje”, rekao je Scholz.

Armenski izvori javljaju da je broj žrtava azerbejdžanskog napada porastao na 27, od kojih je sedam civila uključujući i jedno dijete.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa