MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

SAD se i dalje suočavaju sa olujnim vremenom: Više od 250.000 domova bez struje

Sjedinjene Američke Države (SAD) i dalje se suočavaju sa snažnom olujom koja u jednom dijelu zemlje donosi obilne kišne padavine, dok se drugim dijelovima stanovnici suočavaju sa snježnom mećavom.

Stotine letova jučer je bilo otkazano jer je zimska oluja zbog smanjene vidljivosti usljed mećave i snijega koji je u pojedinim dijelovima zemlje napadao više od dva metra.

U međuvremenu, na zapadu, Kalifornija se suočava sa poplavama zbog kiša, ali i topljenja snijega koji je padao prethodnih sedmica. Blizu 27.000 ljudi je dobilo naredbu za evakuaciju zbog opasnosti od poplava i klizišta.

“Kalifornijci umorni od zimske oluje sada se suočavaju sa još jednim snažnim atmosferskom pojavom”, objavila je Nacionalna meteorološka služba na Twitteru.

Neka područja Vermonta i Massachusettsa su već imala preko dva metra snijega od utorka u podne. Iz Nacionalne meteorološke službe upozoravaju stanovnike New Yorka i Nove Engleske:

“Značajne snježne padavine i periodi velikih snježnih padavina će se kombinirati kako bi stvorili slabu vidljivost i vrlo opasne uslove za vožnju”, napominju.

Oluja je zahvatila dijelove Nove Engleske, New Yorka, Pennsylvanije i New Jerseya, a stotine školskih okruga zatvoreno je za taj dan.

Jak vjetar i težina snijega na granama drveća mogli bi porušiti dalekovode i uzrokovati nestanke struje, također su upozorenje meteoroloških službi. Više od 250.000 domova i preduzeća širom Njujorka i Nove Engleske bilo je u mraku od sinoć.

Oluja je do utorka popodne ostavila preko 350.000 domova i preduzeća širom Kalifornije bez struje, navodi poweroutage.us. Najviše prekida bilo je u zapadno-centralnim dijelovima države.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo