MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sanjin Sefić osuđen na 17 i po godina zatvora

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je izrečena osuđujuća presuda Sanjinu Sefiću u ponovljnenom postupku. Kriv je za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice.Sefić je 10. oktobra 2016. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Sanjin Sefić nije doveden u sudnicu, a presuda je izrečena i bez prisustva publike. U sudnici su bili samo sudija Igor Todorović, advokat Kerim Čelik i tužiteljica Jasminka Knežević.

Za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja dobio je 16 godina, za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći dvije godine, ali je Kantonalni sud u Sarajevu izrekao jedinstvenu kaznu od 17 i po godina zatvora.

Tužilaštvo je dokazalo da je Sefić prošao kroz crveno svjetlo očevim Golfom 6 te kako je vozio neprilagođenom brzinom kada je udario djevojke koje su prelazile na pješačkom prijelazu onda kada je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake. Selma je teškim povredama podlegla na mjestu nesreće, dok je Edita preminula u Klinici urgentne medicine KCUS-a.
Radi se o sudskom procesu koji traje već nekoliko godina. Prvobitno je Sefić u septembru 2018. godine osuđen na 14 i po godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka zbog određenih povreda u samom postupku.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa