MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Saopćenje SDA: Zajedno sa velikokladuškim strankama podržavamo kandidaturu Borisa Horvata

Povodom usaglašavanja stavova oko kandidature Borisa Horvata za zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše, saopćenjem se oglasila i SDA:

“Obavještavamo javnost da smo na sjednici OO SDA Velika Kladuša, u iskazanom jedinstvu i pozitivnoj atmosferi, još jednom istakli naš kontinuirani stav, o važnosti da se postigne dogovor oko zajedničkog nastupa i kandidiranja jednog opozicionog kandidata za načelnika općine Velika Kladuša.

SDA je od samog početka dala podršku Platformi i dogovoru oko zajedničkog kandidata, čineći različite kompromise, što je bio i ostao naš krajnji cilj.

Na sastanku smo još jednom, jednoglasno i sasvim jasno, osudili nekorektan odnos pojedinih stranaka koje su u ovaj proces ušli „sa figom u džepu“, te su cijelo vrijeme lažno pokazivali interes, na kraju se povukli iz procesa i istakli svoga kandidata, čime su dosadašnjoj korumpiranoj i destruktivnoj lokalnoj vlasti pojačali šanse i mogućnost ostanka na vlasti.

Javno ističemo da je to krajnje loš pristup, takvo opredjeljenje i nastojanja nećemo i ne možemo podržati, te i takve politike, takav stil društvenog angažmana, pa i pod cijenu da ostanemo usamljeni i sami u odnosu na bilo koga.

Iskustvo nas uči da, u ambijentu i atmosferi kakva u Velikoj Kladuši vlada već duži period, sagledavanje interesa i prioriteta građana naše općine, nema alternativu. Kladušani su više nego ikada prije spremni da svoje probleme rješavaju sami. Stoga bilo kakva nastojanja i uplitanje sa strane, ma od koga dolazila, su neprihvatljiva i nisu od koristi.

Također želimo obavijestiti javnost da smo, nakon nekoliko mjeseci napornog usaglašavanja, zajedno sa velikokladuškim strankama dogovorili da gospodin Boris Horvat, uspješni privrednik iz Velike Kladuše bude zajednički kandidat za načelnika Velike Kladuše. Pozivamo i ostale političke subjekte, nevladin sektor i građane naše općine da se pridruže i podrže ovaj projekt.

SDA Velika Kladuša ima dugu listu svojih provjerenih kadrova, posvećenih programskim načelima, misiji i viziji proklamiranih ideja za budućnost, koji uvijek i kada je potrebno spremno preuzimaju teret, sasvim odgovorno i časno zastupaju i brane interes SDA. U jedinstvu je snaga”, kaže se u saopćenju OO SDA Velika Kladuša.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa