MARKETING

Saopćenje za javnost Kluba nezavisnih vijećnika povodom zakazane sjednice Općinskog vijeća

Klub nezavisnih vijećnika u Općinskom vijeću Velika Kladuša ovim putem želi reagirati na najavljenu sjednicu Općinskog vijeća koju je vijećnica Emina Ćehić, sazvala na vlastitu inicijativu i na inicijativu Laburističke stranke, bez prethodno održane sjednice Kolegija.
Pored toga što sjednice Vijeća saziva po kladuškim pizzerijama i kafićima, imenovana se neovlašteno predstavlja kao zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća, iako je smijenjena sa te funkcije.
Stoga Klub nezavisnih vijećnika poziva stručnu službu Vijeća, odnosno Sekretara općinskog vijeća da sazove predsjednike klubova vijećnika u Općinskom vijeću da se održi hitni sastanak i dogovor oko funkcioniranja vijeća do okončanja situacije sa preispitivanjem odluka vijeća.
Smatramo da je krajnje neukusno i neprihvatljivo svesti jednu značajnu instituciju kakvo je Općinsko vijeće na kafanske sjedeljke, pored Gradske sportske dvorane i prostorija u Javnim preduzećima, pa i u samom organu Uprave.
Klub nezavisnih vijećnika nije za blokadu Općinskog vijeća, ali ne možemo učestvovati u igrankama koje još više narušavaju ugled Općinskog vijeća i Općine Velika Kladuša.

Klub nezavisnih vijećnika
Amir Ćufurović, predsjednik Kluba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo