MARKETING

Naša stranka USK: SDP duguje objašnjenja glasačima ljevice

Kantonalni odbor Naše stranke je obavijestio krajišku javnost kako su razgovori oko mogućeg formiranja „trojke“ (SDP, NIP i NS) u Unsko-sanskom kantonu prekinuti od strane Socijaldemokratske partije krajem prošle sedmice, tačnije dan prije dogovorenog sastanka predstavnika ovih stranaka.
„Kantonalni odbor Naše stranke je na sjednici održanoj 20. novembra u Cazinu zauzeo stav da podržava formaliziranje saradnje građanskih i progresivnih stranaka u USK kao bloka koji može i treba preuzeti vođenje procesa u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti kantona, a na osnovu zajedničkog programskog dokumenta i definisanih principa međusobne saradnje. Očekivali smo da se nakon subotnjeg sastanka krene u smjeru formaliziranja saradnje ovih triju stranaka, ali smo u petak veče dobili obavijest od gospodina Razima Halkića, predsjednika kantonalnog odbora SDP, kako nema potrebe za održavanjem sastanka“, navodi Aida Sejdić, predsjednica Kantonalnog odbora NS.
U Našoj stranci smatraju da je rukovodstvo krajiškog SDP-a dužno, pored objašnjenja zašto su prekinuti pregovori oko formiranja „trojke“, pojasniti i zašto pokušavaju nevještim konstrukcijama da opravdaju postupak svoga vijećnika u Velikoj Kladuši, koji je nedolaskom na sjednicu Opštinskog vijeća spriječio opoziv presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.
„Ono što je predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću u ponedjeljak prezentirano u Bihaću, a on prezentirao javnosti putem RTVUSK je vrijeđanje inteligencije svih nas u Krajini. Gospodin Nikšić bi morao znati da nema nikakvog sljedećeg izjašnjavanja o opozivu, jer je zakonski rok istekao baš zbog nepojavljivanja njihovog vijećnika na sjednici kladuškog vijeća. Ne bismo voljeli da se ispostave tačnima glasine koje ovih dana kruže u javnosti kako je taj čin u Velikoj Kladuši dio šireg paketa kojim se pokušava obezbijediti da zastupnica Abdićeve Laburističke stranke u Skupštini USK bude podrška Vladi koju čine NES i SDP. Ukoliko se, ipak, ispostavi da je to tačno, onda bi javnost dobila i odgovor na pitanje zašto su prekinuti pregovori oko formiranja „trojke“ u USK“, kaže Sejdić.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo