MARKETING

Saopćenje za javnost OO SDP Velika Kladuša oko nedolaska njihovog vijećnika na posljednju sjednicu vijeća

Poštovani građani ,
poštujući Dan državnosti BiH, na taj dan nismo se htjeli oglašavati po pitanju neodržavanja sjednice Općinskog vijeća zakazane za 24.11.2021. godine.
Ovim putem obavještavamo građane i političke partnere koje su potpisnice zajedničkog političkog djelovanja u Općinskom vijeću da se stavovi SDP-a BiH po pitanju izglasavanja nepovjerenja aktuelnom načelniku i ostalih materijala koji se tiču deblokiranja rada Općinskog vijeća nisu promjenili.
Klub SDP-a je u ponedjeljak 22.11.2021. godine održao sastanak i potvrdio stavove koje su od ranije bili već poznati javnosti, nažalost na dan zakazane sjednice jedan vijećnik iz kluba SDP-a se nije pojavio na istoj, što je razlog zbog kojeg nije bilo kvoruma i sjednica nije mogla biti održana. Moramo istaknuti da Klub SDP-a nije bio upoznat sa tim da dotični vijećnik neće biti u prilici da prisustvuje sjednici do samog početka iste.
Svjesni smo da je nedolazak jednog vijećnika iz našeg kluba nanio ogromnu štetu kompletnom procesu i promjenama za koje smo se toliko borili i zalagali, ne mjesecima već godinama.
Svjesni odgovornosti i težine kompletne situacije, organi SDP-a će u narednih nekoliko dana utvrditi stvarne razloge izostanka vijećnika sa sjednice, o čemu će javnost biti obavještena.


Press služba OO SDP BiH Velika Kladuša

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo