MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH sutra u Sarajevu

Sutra će se u Sarajevu u zgradi Parlamentarne skupštine BiH sastati delegacije SDA i HDZ-a BiH, potvrđeno je za N1. Kako je najavljeno, jedna od tema biće formiranje Vlade Federacije BiH te izmjene Izbornog zakona.

Podsjetimo, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji dostavljena su imena ministara i njihovih zamjenika iz RS, te stranaka okupljenih oko HNS-a, dok se još uvijek čekaju imena ministara i zamjenika iz SDA i koalicijskih partnera.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić kazao je kako su u okviru HNS-a izgradili prijedloge za Predsjedništvo BiH, Mostar i Dom naroda.

“Suština je da su u skladu sa principima Dejtona, legitimnog predstavljanja. Ja osobno i mi u HNS-u imamo razumijevanja za određene zabrinutosti druge strane, posebice smatram da kod Bošnjaka postoji rezerva – jer bitni kantoni ne bi imali predstavnike iz reda Bošnjaka. Mi nećemo izlaziti sa novim prijedlozima – ali ćemo sve prijedloge staviti na stol u razgovorima. Tražit ćemo očitovanja i druge prijedloge da dođe do konsenzusa”, naveo je Ljubić za N1.

Inače, za petak su najavljeni i pregovori SDA-DF-SBB BiH.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa