MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sastanak Kantonalnog štaba civilne zaštite USK

Kantonalni štab civilne zaštite kojim komanduje Mustafa Ružnić,  premijer USK, oglasio se danas novim proširenim naredbama. Prema danas donesenim odlukama, a zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, izvršena je preraspodjela sredstava za opremanje struktura civilne zaštite.

Ove godine planirana sredstva za te namjene iznose više od 900 hiljada maraka (999.100,00 KM) i ostaju ista, ali su preraspodjelom povećana sredstva za medicinsku i laboratorijsku opremu u iznosu od 125 hiljada KM, a umanjena sredstva za prijevoznu opremu, službu zaštite od požara kao i novčana sredstva za opremu za prijenos podataka i glasa. Osim toga, odlukom Kantonalnog štaba, od danas su sve službe zaštite i spašavanja stavljene u stanje pripravnosti i spremnosti za djelovanje po naredbama nadležnog štaba civilne zaštite.

Pored toga, Kantonalna uprava civilne zaštite dužna je osigurati neprekidnu 24-satnu komunikacijsko – informacijsku podršku Kantonalnom štabu civilne zaštite i Kriznom štabu Kantonalnog ministarstva rada i socijalne politike. Uporedo s tim, novom odlukom na dužnost općinskih  službi civilne zaštite povjereno je vođenje aktivnosti vezanih za pojavu koronavirusa i trenutne epidemiološke situacije, koristeći sredstva posebne naknade s kojima raspolažu, a uz to, navodi se, dužne su i da osiguraju neprekidno (24 sata) dežurstvo operativnih centara.

Izvor: RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa