MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

SDA USK: Premijer Ružnić je na sastanak s šefom Delegacije EU poveo samo gradonačelnika Cazina

Stranke demokratske akcije USK saopćila je da premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić na sastanak sa šefom Delegacije EU poveo samo gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.”Premijer USK kao da nema telefon i sekretaricu pa se svim zvaničnicima u ovoj državi obraća putem medija, a ne lično ili putem kabineta. Teško da će nas Krajišnike iko shvaćati ozbiljno ako na takav način međusobno komuniciramo. Predložit ćemo dakle prije svega da premijer Ružnić postavi interese građana iznad lične promocije”, saopćeno je iz SDA USK.

Navode kako smatraju vrijeđanjem inteligencije građana kad se ispred općih interesa poziva čovjek koji se do sada vodio isključivo političkom pripadnošću ljudi s kojima sarađuje.

“Dosad je samo jedan od dva krajiška državna zastupnika, onaj iz A-SDA, bio pozivan u Vladu USK na sastanke o migrantskoj krizi. Danas na sastanak sa šefom Delegacije EU Ružnić je poveo samo gradonačelnika Cazina, valjda zato što se radi o njegovom stranačkom šefu. Gdje je tu, naprimjer, Bužim, koji se isto tako suočava sa sve većim problemima zbog migranata? Nije nikakva tajna da Bužima generalno nema nigdje u planovima Vlade USK, jer načelnik ove općine dolazi iz SDA”, saopćeno je iz SDA USK.

Podsjetili su da je na inicijativu Hamdije Abdića u Parlamentu FBiH već odavno profunkcionisala koordinacija zastupnika.

“Bili ste čak i pozvani da u njoj učestvujete, a rezultate našeg rada vidite i sami na računu Vlade USK. Da o aerodromu u Bihaću i ne govorimo: Vlada FBiH za taj projekat svake godine izdvaja novac, isto kao što i radi na pronalasku strateškog partnera. Dakle, niste otkrili toplu vodu. Ili, još gore, ne pratite šta predstavnici USK na drugim nivoima vlasti uopće rade”, stoji u saopćenju.

Premijer, prema njihovim navodima, ne želi sarađivati sa zastupnicima budući da bi mu sastanak sa njima, kako navode, bio jedan od prioriteta nakon imenovanja.

“Mi smo u SDA uvijek za saradnju i jedinstvo, uvijek ćemo se odazvati na svaki poziv koji može našem kantonu donijeti nešto pozitivno, ali, premijeru, manje licemjerja”, zaključeno je u saopćenju SDA USK.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa