MARKETING

SDA: ZA KLADUŠKOG NAČELNIKA SPORT JE „LUKSUZ“ KOJEG GRADJANI VELIKE KLADUŠE NEMAJU PRAVO IMATI

U povodu nedavnih dešavanja u NK „Krajišnik“ , kada je uprava ovog kluba zbog teške finansijske situacije donijela odluku da ugasi seniorski pogon OO SDA Velika Kladuša izdaje sljedeće saopćenje:

“NK „Krajišnik“, jedan od brendova Velike Kladuše kojim su se ponosile generacije Kladušana,   obratio se  javnosti nakon održane Skupštine kluba ,te u svom sapštenju obavijestio građane da  “Skupština kluba  zbog izrazito teške finansijske situacije u ovom sportskom kolektivu “ gasi seniorski pogon.

Da će do letalnog ishoda NK „Krajišnik“ doći jasno je bilo poodavno, ali da će lokalna vlast to nijemo posmatrati, ljubitelji ovog kolektiva i nogometa iz Velike Kladuše nisu očekivali.

Pogotovo, što su dva člana uprave NK „Krajišnik“  ujedno i vijećnici vladajuće stranke koja je svojim odlukama dovela sport u Velikoj Kladuši na rub egzistencije, a cijenu prvo plaćaju najveći u ovom slučaju NK „Krajišnik“, a ubrzo ćemo svjedočiti vrlo sličnim odlukama i ostalih klubova, prije svega NK „Mladost“, a onda će doći na red i pojedinačni sportovi.

Prije nekoliko sedmica ekipa NK „Stupčanica“ iz Olova izborila je plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.  Općina Olovo po popisu iz 2013. godine ima oko 4 puta manje stanovnika nego Velika Kladuša, a budžet Općine im je daleko manji nego kladuški.

U međuvremenu NK „Krajišnik“ je pred gašenjem.

Zašto koristimo poređenje ova dva kluba? Odgovor je vrlo jednostavan. Moramo da ukažemo kako se naša lokalalna zajednica i njeni vlastodršci odnose prema najstarijem sportskom kolektivu u Velikoj Kladuši, dok daleko manje općine poput Olova  pametnim  ulaganjem u sport doprinose promociji svojih loklanih zajednica.

Imajući u vidu da su svi budžeti, pa tako i budžet općine Velika Kladuša u debelom suficitu, dakle para ima,  tražimo hitnu intervenciju prije svega načelnika i njegovih savjetnika kako bi  na primjeru „Krajišnika“ pokazali svoje sposobnosti, te omogućili da ovaj klub živi punim plućima i nastavi egzisitirati.

Vratite Krajišnicima „Krajišnik“ !

Kaže se u saopćenju velikokladuške SDA.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo