SDP: Optuženi Novalić sramotno je u sali Parlamenta FBiH nudio novac za podršku budžetu

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) danas je saopćeno da je jučerašnji dan u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH predstavljao sumrak zakonodavne vlasti na koju je koruptivni desant izvršio premijer FBiH Fadil Novalić koji već sjedi na optuženičkoj klupi.”Delegati su u nevjerici gledali i slušali kako se pred njihovim očima, u prisustvu kamera, u sali zakonodavne vlasti nude milioni za podršku budžetu. Nažalost, radi se o premijeru FBiH koji će nakon ovog mandata ostati upamćen po gomilama izrečenih laži i najvećoj koruptivnoj aferi dok su građani bili zaključani u lockdown.”, navode iz SDP-a.

Dalje kažu da na ovaj način demonstrirano da kad je opstanak na vlasti u pitanju, SDA i HDZ uvijek mogu računati na SNSD.

“Na ovaj način bahati premijer Novalić i SDA samo potvrđuju sav jad i moralnu bijedu korumpirane Vlade. Jučer su nam još jednom demonstrirali da kad je opstanak na vlasti u pitanju dvojac SDA – HDZ uvijek može računati na SNSD. Nevjerovatno je kako ljudi u SDA ne shvataju da su zajedno sa partnerima u udruženom poduhvatu spašavanja ‘vojnika Novalića’ izvršili još jedno poniženje i udar na državu kakav ranije nismo vidjeli”, dodali su.

Dodatni je problem što će za mandata Novalića i njegove Vlade zbog ovakvog ponašanja zemlju napustiti stotine hiljada mladih, a država ostati prva po korupciji u svijetu, navode iz SDP-a.

“SDP BiH traži od nadležnih institucija da hitno pokrenu postupke u skladu sa svojim nadležnostima, jer je više nego jasno da nakon što su odbijeni amandmani SNSD, ne postoji niti jedan politički razlog da delegati istih podrže budžet. Pretpostavljamo da su političke razloge ipak nadvisili finansijski, a to bi moralo ispitati nadležno tužilaštvo”, dodalisu.

Za kraj istič da na bh. političkoj sceni teško ikoga može nešto iznenaditi.

“Sada je više nego očito da su Demokratska fronta BiH i Socijaldemokrati BiH, kao javno proklamovani borci protiv korupcije, pristali biti federalni priljepak SDA za sramotne postupke”, zaključili su.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo