MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sebija Izetbegović dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Medicinski fakultet u Sarajevu izdao je rješenje o otkazu Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), nezvanično je, iz više izvora, potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba.

Rješenje su potpisali Amina Valjevac, dekanesa ovog fakulteta te Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Podsjetimo, Izetbegović je prethodno ostala bez zvanja magistra i doktora nauka, kao i bez zvanja redovne profesorice. Na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNASA) 29. marta ove godine, oduzeto joj je i zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu – van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu.

Na osnovu ovih odluka bazirano je i rješenje o otkazu.

Dnevni avaz, pak, tvrdi da joj je otkaz i zvanično uručen, i to 24. aprila ove godine.

U Rješenju se navodi:

“Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. decembra 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. januara 2022. o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast ‘Ginekologija i akušerstva’ na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.”

Izetbegović je bila redovna profesorica na Katedri za ginekologiju akušerstvo.

Sebija Izetbegović još uvijek se nije oglasila ovim povodom.

Dodajmo i da je Upravni odbor KCUS-a, na vanrednoj sjednici održanoj u srijedu, 10. maja, odbio razmatrati prijedlog koji se odnosi na razrješenje dužnosti Sebije Izetbegović s pozicije generalne direktorice KCUS-a. Više o tome možete čitati OVDJE.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa