MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Šefkija Pehlić izabran za predsjednika novoosnovanog Udruženja gljivara “Vrganj”

Jučer je u Velikoj Kladuši održana Osnivačka skupština Udruženja gljivara “Vrganj”. Na skupštini su izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika Udruženja, kao i članovi Upravnog odbora. Tako je za predsjednika izabran Šefkija Pehlić, a za njegovog zamjenika Ibrahim Kamenjašević. Pored članova Skupštine, jučerašnjem događaju je prisustvovao i kantonalni ministar poljoprivrede Adis Džanić, koji je u svom kratkom obraćanju podržao osnivanje udruženja a izrazio je i spremnost za pružanja neophodne pomoći od strane Ministarstva poljoprivrede. Gosti na jučerašnjoj Osnivačkoj skupštini bili u i predsjednik i članovi Udruge gljivara “Kraljevka” iz Gline.


Udruženje gljivara “Vrganj” je osnovano na inicijativu nekoliko entuzijasta i sakupljača gljiva, a ono što slijedi u narednom periodu jeste registracija Udruženja, kao i rad na omasovljavanju članstva. Na jučerašnjoj skupštini je usvojena odluka da će jednogodišnja članarina iznositi 20 KM.

Interesantno je istaći jeste da je velikokladuško udruženje jedno od rijetkih ove vrste u BIH, dok u susjednoj Hrvatskoj je situacija u ovoj oblasti puno bolja i pravno uređenija.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa