MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Senatu naloženo da poništi diplomu doktora medicinskih nauka Sebiji Izetbegović

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo donijela je zvaničnu odluku da Univerzitet u Sarajevu poništi diplomu doktora medicinskih nauka, direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Rješenje je KUIP KS donio jučer nakon provedenog inspekcijskog nadzora na UNSA-i i Medicinskom fakultetu.

“U skladu sa navedenim članom Zakona Visokoškolska ustanova je obavezna poništiti i oglasiti nevažećom diplomu, dodatak diplomi i uvjerenje o stečenom zvanju u slučaju ako imalac diplome nije ispunio sve ispitne obaveze na studiju na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme izdavanja javne isprave, ovim zakonom i studijskim programom visokoškolske ustanove”, navodi se u saopćenju.

Sebiji Izetbegović oduzeto zvanje redovne profesorice

Potom su dodali da je rok za izvršenje donesene upravne mjere 15 dana od dana prijema rješenja, uz napomenu da je Univerzitet u Sarajevu dužan u roku od tri dana, nakon isteka roka za izvršenje dostaviti Insepktoratu dokaz o izvršenju Rješenja.

Podsjetimo, u martu Senat je odlučio poništiti diplomu Sebiji Izetbegović, dok je prije šest dana na redovnoj sjednici donio odluku da joj se oduzme zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu.

Nakon niza ovih odluka Izetbegović je podnijela tužbu protiv UNSA-e, ali i rektora Rifata Škrijelja.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa