MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sestre Sipović briljirale Svjetskoj karate ligi mladih u Veneciji

Svjetska liga mladih u karateu održana je u Veneciji, a karatistkinje Nejra i Emina Sipovic iz Karate Kluba “Ippon” iz Sarajeva reprezentativke BiH su se okitile srebrom.

U kategoriji mlađih seniorki do 55kg, u kojoj je učestvovala i naša reprezentativka Nejra  Sipović, nastupilo je 96 takmičarki. Nejra je briljirala. Osvojila je srebrnu medalju sa bilansom od 5 pobjeda i jednim porazom, u finalu.
 U uzbudljivim i veoma kvalitetnim borbama, ona je pobjedila takmičarke Italije 9:1, Slovačke 8:0, Grčke 5:0, Portugala 2:0, Italije 4:1, a u finalu gubi od predstavnice Njemačke minimalnim rezultatim od 0:1.

Emina Sipović je također osvojila srebrnu medlju, a nastupila je u kategoriji mlađih seniorki do 61 kg. U fantastičnim mečevima slavila je pobjede protiv predstavnica Makedonije 4:2, Italije 3:0, Španije 4:1, Hrvatske 8:0, Škotske 3:0, s finalni meč je izgubila od reprezentivke Slovenije rezultatom 2:4.

Na Karate 1Youth League u Veneciji nastupa čak 4021 takmičara iz  81 države svijeta, što predstavlja apsolutni rekord u svim disciplinama Karate 1-Youth League, jer nikada do sada turnir ove vrste nije privukao tako veliki broj takmičara.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa