MARKETING

Simboličnim paljenjem prve svijeće svečano otvoren Advent u Mostaru

Simboličnim paljenjem prve svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače svečano je otvorena decembarska manifestacija “Advent u Mostaru”.

Svečanost kojom je zvanično obilježen početak blagdanskog perioda u godini, unatoč kišnom pljusku počeo je u prazničnoj atmosferi koju su obogatili horovi iz mostarskih župa prigodnim muzičkim programom.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je kazao da će službeni dio programa početi 15. decembra kako je i najavljeno i trajati do 9. januara naredne godine, ali je simboličnim paljenjem prve adventske svijeće počelo razdoblje kad se šalju poruke ljubavi, mira, nade, vjere i radosti.

“Mislim da je ovo period kad bi svi zajedno trebali poslati poruke mira ljubavi, tolerancije, dijaloga i svega onoga što je pozitivno”, kazao je Kordić.

Advent u Mostaru zasjat će punim sjajem polovicom decembra s desecima hiljada lampica u gradskom parku i na šetalištu uz zanimljiv program, svakodnevne koncerte, nastupe plesača, glumaca, mađioničara i likova iz blagdanskih priča.

Zabavni program manifestacije počinje 15. decembra nastupom Crvene jabuke, dok će Mostarke i Mostarce u novu godinu uvesti Indira Levak ex Vladić i grupa “Twist”, dok je prvi dan Nove godine rezerviran je za “Dva i po čovjeka” i Josipa Palametu.

Na mostarskoj šetnici uživo će svaki dan nastupati lokalni bendovi kao što su Dobre vibracije, Rock School Teachers, Grupa Brig, Walter Acoustic, Tri DIS, Narodni orkestar, Jazz kvartet Birdland, Hrvatska glazba i mnogi drugi.

Za svakodnevnu zabavu, bit će organizirana i besplatna škola klizanja za djecu te drugi zanimljivi sadržaji.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo