MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sindikat Doma zdravlja traži što hitnije deblokiranje rada upravljačkih struktura

Danas je u velikokladuškom Domu zdravlja održana Skupština sindikata medicinskih radnika i ljekara ove zdravstvene ustanove. Skupštini je prisustvovala većina radnika a povod za sazivanje, kako su nam rekli organizatori, jesu brojni problemi koji su se javili zbog nekoordinacije između menadžmenta i Upravnog odbora Doma zdravlja. „Zbog ovakve situacije nisu usvojene odluke koje su vrlo bitne za funkcioniranje ove zdravstvene ustanove a tiču se raspisivanja tendera za nabavku opreme i drugih neophodnih sredstava za funkcioniranje Doma zdravlja“, riječi su predsjednika sindikata medicinskih radnika Mirsada Muhamedagića.

Prisutni zaposlenici jednoglasno su usvojili Zaključak da se pod hitno razriješi situacija oko funkcioniranja Upravnog odbora, jer su tri člana koje imenuje Vlada, prije nekoliko dana podnijeli ostavke. Na samom skupu preovladavao je jedinstven stav da se ne može tolerirati dalja blokada Doma zdravlja, koja traje već nekoliko mjeseci i ova zdravstvena ustanova ne može biti „ni pod čijim patronatom“ već mora biti u službi građana. Zaposlenici Doma zdravlja su istakli da je u ingerenciji Vlade USK da se razriješi situacija sa Upravnim odborom i menadžmentom ustanove ali da ni u kojem slučaju ne prihvataju da Dom zdravlja bude sredstvo političke trgovine između političkih stranaka i pojedinaca. Istakli su da se oni ovim skupom ne žele miješati u izbor upravljačkih struktura same ustanove, već samo traže što prije rješenje ove situacije.

Problemi u velikokladuškom Domu zdravlja počeli su prije nekoliko mjeseci, a kulminirali su prije  mjesec dana kada je većinom glasova Upravni odbor, uputio Ministarstvu zdravlja prijedlog za razrješenje sadašnje direktorice Evrese Okanović, međutim iz nadležnog ministarstva ta odluka nije potvrđena, niti je imenovan VD direktora.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa