MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sinoć se desio jedan od najtežih napada na Kijev: Ubijeno dvoje djece i jedna odrasla osoba

Dvoje djece i jedna odrasla osoba poginuli su, a više od deset ljudi je povrijeđeno u novom noćnom raketnom napadu na Kijev, koji je jedan od najtežih od početka rata, kažu ukrajinski dužnosnici.

Posljednji napadi dogodili su se u istočnim okruzima Desnyanskyi i Dniprovskyi.

Ukrajinski dužnosnici rekli su da se detalji o mrtvima i povrijeđenima temelje na preliminarnim informacijama.

Napad je bio četvrti ove sedmice, a dolazi nakon 17 napada na ukrajinsku prijestolnicu tokom maja – većina se dogodila noću, iako se barem jedan dogodio tokom dana.

Slike koje su podijelile vojne vlasti pokazuju timove spasilaca kako spašavaju ljude, kao i oštećene zgrade.

U nizu ranojutarnjih objava na Telegramu, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da se u gradu dogodio “niz eksplozija” i da su spasioci rješavali ruševine i požare.

Rekao je da je 14 osoba povrijeđeno – od kojih je devet prebačeno u bolnicu.

U međuvremenu, dužnosnici koje podupire Rusija u okupiranom dijelu ukrajinske istočne regije Luhansk rekli su da je pet osoba ubijeno, a 19 ozlijeđeno ukrajinskim granatiranjem na farmi u srijedu.

Posljednjih sedmica Rusija – koja je pokrenula svoju potpunu invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. – koristi bespilotne letjelice kamikaze, kao i niz krstarećih i balističkih projektila za napade na ciljeve u Ukrajini.

Kijev je bio žestoko gađan, a analitičari vjeruju da Moskva pokušava iscrpiti i oštetiti ukrajinsku protivzračnu odbranu uoči dugo očekivane protuofanzive, koju ukrajinska vlada planira mjesecima.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa