MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

SIPA završila provjere za 11 osoba koje će sjediti u Vijeću ministara BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) okončala je provjere za svih 11 osoba koje je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija dostavio prošle sedmice, potvrdio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.Nakon što je CIK izvršio provjere, imena kandidata za ministre i zamjenike ministra upućene su na adresu SIPA-e.

Poslije nekoliko dana intenzivnog rada provjere su završene danas nakon čega je obavijest proslijeđena predsjedavajućem Vijeću ministara BiH.

Provjere su završene za kandidate SNSD-a i HDZ-a, tačnije Stašu Košarca (SNSD) kandidata za ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose, Vojina Mitrovića (SNSD) kandidata za ministra prometa i komunikacija, Vjekoslava Bevandu (HDZ) kandidata za ministra finansija, Josipa Grubešu (HDZ) kandidata za ministra pravde, Ankicu Gudeljević (HDZ) kandidatkinju za ministricu civilnih poslova BiH.

Provjere su izvršene i za buduće zamjenike ministara Josipa Brkića, Miju Krešića, Ljiljanu Lovrić i Vladimira Mijatovića.

Pred službenicima SIPA-e sada je posao da okončaju provjere za kandidate koji dolaze iz SDA, SBB-a i DF-a. To su Bisera Turković, Fahrudin Radončić, Sifet Podžić, Dževad Mahmutović, Nedžad Branković, Nezir Pivić i Hazim Rančić.

Inspektori SIPA-e će provjeriti i Mlađena Božovića koji stiže kao prijedlog DNS-a umjesto Draška Aćimovića.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa