MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Situacije u kojim vam je bolje da držite jezik za zubima

Vrlo je važno reći ono što mislite, no nekada je prava stvar znati kada trebate držati jezik za zubima. Sljedeći put kada budete željeli nekome odgovoriti, pogotovo ako ste ljuti, sjetite se da je možda bolje da prešutite.

Evo kada je najbolje da držite jezik za zubima.

Tijekom svađe tišina će vam pomoći da pažljivo slušate ono što vam partener govori. Kada ste u prilici da mu odgovorite dajte si pet sekundi da razmislite šta ćete reći.

Ako ćete se još više naljutiti bolje da držite jezik za zubima. Možda imate pravo da budete ljuti, ali ako pokušavate da razgovarate u takvom raspoloženju možete razbjesniti i drugu osobu. Kada je razgovor besmislen najbolje je držati jezik za zubima.

Ako želite ispraviti nečiju grešku – Čak iako vam je jedina namjera pomoći, nemojte ispravljati nikoga, pogotovo ako ga ne poznajete baš dobro. Vjerujte da je lakše gledati kako neko griješi nego da vas ljudi smatraju prepotentnom osobom.

Ako ćete nekoga uvrijediti – Možda mislite da nikada ne bi namjerno uvrijedili neku osobu, međutim često se može desiti da čak iako ne planiramo uvrijedimo drugu osobu svojim sarkazmom i načinom na koji se šalimo.

Ako vas druga osoba pokušava zlostavljati – Ne pokušavajte komunicirati s njom. Oni jedva čekaju da im uzvratite da bi vas mogli zlostavljati. Na njihove komentare odgovorite šutnjom i mislite na svoje mentalno zdravlje. Jednostavno ih ignorirajte.

Ako ćete povrijediti nečije osjećaje – Posebno je važno izbjegavati komentare o neizbježnim činjenicama o nekome. Dakle, ako ništa nemate lijepo reći za neku osobu radije nemojte reći ništa. 

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa