MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sjajna vijest: Konačno krenuli radovi na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru

Radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru danas su konačno počeli, potvrdio je vijećnik u Gradskom vijeću ovog hercegovačkog grada Adil Šuta.

“Danas su konačno krenuli radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Južnom logoru. Izvođač radova danas radi na pripremi gradilišta. Mnogi su bili skeptici da će radovi uopšte početi, ali iako sporo, napokon je došao i taj dan! Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je inicirala i pokrenula izgradnju istog jer su na našu inicijativu 2021.godine osigurana početna sredstva od 120.000 KM za izradu projektne dokumentacije”, napisao je Šuta uz fotografije s mjesta gdje je počela izgradnja bazena.

Šuta je dodao kako se očekuje da će Grad Mostar, Kanton i Federacija osigurati preostala sredstva u 2024. godini kako bi se bazen završio u predviđenom roku.

Podsjetimo, prošle sedmice je nakon brojnih prolongiranja potpisan ugovor o gradnji bazena u Mostaru koju će izvesti širokobriješka građevinska firma Hering.

Ugovor za izvođenje prve faze radova koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade u mostarskoj Gradskoj vijećnici potpisati su gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i direktor građevinske firme Hering iz Širokog Brijega Ladislav Bevanda.

Stavljanjem svog potpisa na višemilionski ugovor, oni su zagarantovali da će se ugovoreni dio radova realizovati u roku od 18 mjeseci od ulaska u radove, koji po zakonu moraju početi najdalje u roku od 30 dana.

Izgradnja olimpijskog bazena je investicija koja će premašiti 20 miliona KM i radit će se u dvije faze, a planirani rok izgradnje je dvije godine od uvođenja izvođača radova.

Izvor:Klix-ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa