MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza opština i gradova FBiH

Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza opština i gradova Federacije BiH biće održana danas u Sarajevu, a sjednici će prisustvovati premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević.

Novalić će članovima Predsjedništva Saveza predstaviti Nacrt strategije razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021. – 2027. godina.

Biće riječi i o jačanju finansijske pozicije jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH, te će biti prezentovana Politika i Prijedlog Strategije javnog zagovaranja koju je izradio Savez.

Predsjedništvo će razmotriti izvještaje s održanih sjednica skupštinskih komisija Saveza i to: Komisije za ustavna i zakonodavna pitanja, Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave i Komisije za izbor i imenovanja, kao i izvještaj sa druge sjednice Mreže za javne finansije Saveza.

Takođe, biće riječi o aktivnostima u vezi uspješnosti Inicijative Saveza po pitanju Zakona o visini stope zatezne kamate u Federaciji BiH, Nacrta zakona o dugu, zaduživanju i garancijama Federacije BiH, Nacrtu zakona o građevinskom zemljištu, informacije sa zasjedanja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira na kojem su učešće uzeli i predstavnici Saveza, te brojne druge aktivnosti, saopšteno je iz Saveza opština i gradova Federacije BiH.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa