MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sjednica velikokladuškog OV prekinuta, na dnevni red uvršten izbor predsjedavajućeg

Da se u trenutnom sazivu velikokladuškog OV ne može postići saglasnost gotovo ni o čemu, sasvim je jasno od njegovog konstituisanja. Posljednja sjednica, koja je završila sinoć poslije 21 sat, je pokazala svu podijeljenost kladuške političke scene. Tako i dalje imamo situaciju da punih 15 mjeseci Vijećem i dalje predsjedava zamjenica, koja je prije više od godinu dana smijenjena od strane tadašnje većine. Spletom raznih okolnosti i nepostojanjem definisane većine, najvišim predstavničkim tijelom Velike Kladuše i dalje predsjedava jednom smijenjena Emina Ćehić. Na jučerašnjoj sjednici većina od 15 vijećnika je uspjela da se usaglasi i da se na dnevni red sjednice uvrsti tačka koja tretira izbor predsjedavajućeg OV.


Kada je ova tačka uvrštena u dnevni red, nevješto se tražio način kako je staviti na sami kraj sjednice računajući na to da će se kod te tačke sjednica prekinuti. Ono što se pretpostavljalo se i desilo, a u medijskom istupu odluku o prekidu Emina Ćehić je nevješto obrazložila. Predlagač tačke koja se tiče izbora predsjedavajućeg vijećnik Muamer Hadžić, je izjavio da bez obzira na sve definisana većina čeka nastavak sjednice i izbor predsjedavajug Vijeća čime bi se, kako je naveo, otkočili procesi u OV.
Sve u svemu sjednica je prekinuta, a kako kaže zemjenica Emina Ćehić nastavak će uslijediti “kad se stvore uvjeti”. Da li će doći do nastavka i hoće li na njemu biti imenovan predsjedavajući, vidjećemo u narednom periodu.
Na jučerašnjoj sjednici vijećnici se nisu izglasali Nacrt budžeta, ZKP, kao ni izvještaje o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci ove godine. Vijeće nije dalo ni saglasnost za imenovanje organizacije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti, već je usvojen Zaključak da Općinski načelnik u roku od 30 dana dostavi prijedlog za članove Komisije za izdavanje urbanističkih saglasnosti.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa