MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Snažna oluja poharala Kaliforniju i odnijela nekoliko života 

Obilne padaline i jaki vjetrovi paralizirali su dijelove američke savezne države Kalifornije, a prema dosadašnjim izvještajima, nevrijeme je odnijelo živote nekoliko ljudi.

Vlasti su dosad izvijestile o troje umrlih od posljedica oluje. U blizini grada Sacramenta, muškarca je udarilo drvo koje je palo u njegovom dvorištu i kasnije je preminuo od ozljeda, objavio je u ponedjeljak ured mrtvozornika okruga Sacramento.

U nedjelju su dvije osobe također smrtno stradale od pada drveća u sjevernoj Kaliforniji, prema izvješćima američke televizije CNN.

Oluja, koja je isprva bjesnila na području San Francisca, u ponedjeljak je putovala južnije i stigla do Santa Barbare i Los Angelesa.

Obilna kiša izazvala je odrone, poplavila ceste i paralizirala opskrbu strujom. Nacionalna meteorološka služba upozorila je na udare vjetra do 96 kilometara na sat.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom već je u nedjelju upozorio na “ozbiljnu oluju s opasnim i potencijalno opasnim posljedicama” i proglasio izvanredno stanje za nekoliko okruga.

Razlog obilnih oborina je vremenski fenomen nazvan “atmosferska rijeka”. Nacionalna meteorološka služba u Las Vegasu rekla je da se radi o “koncentriranom kanalu vlage koji potječe iz suptropa, prenoseći vlagu i obilne padaline u srednje geografske širine”.

Budući da vlažne zračne mase koje pogađaju Kaliforniju uglavnom dolaze iz tropskih morskih regija u Pacifiku oko Havaja, poznate su i kao “Ananas ekspres”.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa