MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Španija će zbog broja preminulih proglasiti nacionalnu žalost

Španski premijer Pedro Sanchez kazao da će Vlada proglasiti nacionalnu žalost zbog više od 25.800 preminulih tokom pandemije novog koronavirusa.

Sanchez će se u srijedu pojaviti pred Parlamentom Španije kako bi po četvrti put zatražio dvosedmično produženje vanrednog stanja koje je omogućilo Vladi da primijeni restriktivne mjere u cilju sprečavanja širenja oboljenja COVID-19. Izgleda da će premijer dobiti odobrenje poslanika iako je izgubio podršku najveće opozicione stranke.

Španske zdravstvene vlasti izvijestile su u srijedu da su potvrđena 244 nova smrtna slučaja od posljedica zaraze koroanvirusom u posljednja 24 sata, čime je ukupan broj preminulih dostigao 25.857.

Podaci, koji su u skladu s ukupnim usporavanjem epidemije u Španiji, ne uključuju hiljade drugih koji su umrli u staračkim domovima prije nego što su bili testirani.

Također, potvrđeno je da je ukupan broj oboljelih od COVID-19 premašio 250.000.

Sanchez je rekao da će precizirati kada će se obilježiti nacionalna žalost, dok zemlja postepeno bude ublažavala restriktivne mjere koje su smanjile stopu zaraze na ispod jedan posto.

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa