MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Luka Garza dobija sve ozbiljniju ulogu u NBA ligi, Nurkić solidan

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je šest poena i imao sedam skokova u pobjedi Portlanda protiv Denvera rezultatom 119:110, a za Nuggetse u ovom susretu nije igrao povrijeđeni Nikola Jokić i s tim u vezi doživjeli su peti vezani poraz, a treći od kada on nije na terenu.

Portland je puno bolje otvorio meč i već nakon prve dionice imao prednost od šest poena razlike (33:27), da bi do poluvremena to vodstvo dodatno naraslo i na pauzu se otišlo s rezultatom 66:52, odnosno sa 14 poena prednosti za Trail Blazerse.

Uspjeli su domaći košarkaši održavati dvocifrenu prednost tokom treće četvrtine, a da će doći do trijumfa, desetog u ovoj sezoni, bilo je jasno nakon početka posljednje dionice, gdje su opet došli do 15 poena prednosti i nakon toga lagano i rutinski priveli meč kraju.

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi bio je McCollum, koji je ubacio 32 poena, dok je Lillard dodao 25. U timu Denvera, a za koji nije igrao povrijeđeni Nikola Jokić, istakao se Green koji je ubacio 24 poena.

Naš Jusuf Nurkić na parketu je proveo nešto više od 24 minute, a za to vrijeme ubacio je šest poena te dodao sedam skokova i tri asistencije.

Za Portland je ovo bila 10. pobjeda (četvrta uzastopna) u 18 odigranih mečeva u ovoj sezoni NBA lige, dok je za Denver ovo bio deveti poraz u sezoni i trenutno imaju omjer 9-9.

Nastup je zabilježio i još jedan bh. košarkaš Luka Garza, koji je dobio nešto više od 17 minuta u porazu Detroita od Miamija rezultatom 100:92, a za to vrijeme na parketu uspio je ubaciti sedam poena te dodati tri skoka i dvije asistencije.

Sinoć su odigrana još dva meča: New York je na svom terenu pobijedio Los Angeles Lakerse rezultatom 106:100, dok je Dallas nakon produžetaka bio bolji od Los Angeles Clippersa rezultatom 112:104.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa