MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sportska reprezentacija USK osvojila treće mjesto na Igrama prijateljstva u Novom Mestu

Proteklog vikenda je slovenski grad Novo mesto nakon pet godina ponovno bio domaćin 19. Igara prijateljstva. U ovaj grad je stiglo više od 300 mladih sportaša i sportašica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije , koji su se zajedno sa sportašima iz Novog mesta takmičili u pet različitih sportova, košarci, rukometu, nogometu, šahu i stolnom tenisu.

Sportisti iz Novog mesta su osvojili ukupno prvo mjesto zbirom bodova u svim kategorijama. Za njima su zaostali takmičari iz Primorsko-goranske županije (HRV), treće mjesto osvojila je ekipa Unsko-sanskog kantona, a četvrto mjesto zauzela je Friuli-Julia Region (ITA).

Od ekipa sa Unsko-Sanskog kantona najuspješniji su bili košarkaši i šahisti koji su osvojili prvo mjesto, dok su nogometaši i rukometaši bili treći. Treba istaknuti da je na ovom takmičenju predstavnike imala i Velika Kladuša, i to trenera nogometne ekipe Edina Ljubijankića te četvoricu mladih nogometaša Krajišnika Haruna Keserovića, Amara Pajazetovića, Mirnesa Okanovića i Armina Hegića.

Završna dodjela pehara najboljim ekipama održana je u nedjelju.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa