Sportski savez BiH danas u Bihaću bira najbolje u protekloj godini

Grad Bihać i Unsko – sanski kanton danas će ugostiti najbolje sportiste i sportašice koje BiH ima u ovom trenutku. Na Izboru, koji će se održati u bihaćkom Kulturnom centru, bit će dodijeljeno 70-ak priznanja onima koji su u prethodnoj godini postigli najbolje rezultate. Imena nagrađenih još uvijek se, s razlogom, drže u tajnosti.

Ovo je inače drugi put u višedecenijskoj tradiciji ‘Izbora sportiste BiH’ da se dodjela nagrada organizira izvan Sarajeva.  Nakon Bugojna prošle godine, Bihać je dobio tu čast da bude domaćin najboljima. Izbor najboljih sportista BiH bit će održan danas sa početkom u 19,00 sati. 

– Stisnut ćemo ruku i čestitati najboljima. Znam da naši vrhunski sportisti ne žive od priznanja, ali dužnost nam je da im se barem skromno zahvalimo za sve što su uradili za Bosnu i Hercegovinu. Posebno mi je drago da manifestaciju organiziramo u Krajini i da će naši najbolji sportisti biti gosti Bihaća i Unsko-sanskog kantona – rekao je predsjednik Organizacionog odbora Vlatko Glavaš.

Generalni pokrovitelj manifestacije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, dok su domaćini i organizatori Vlada USK i Grad Bihać.

Promocija USK-a

– Suvišno je govoriti o značaju ove manifestacije, tako da s posebnim zadovoljstvom dočekujemo sve naše goste. Zahvala svim članovima Sportskog saveza BiH što na ovakav način promovira naš kanton, a svim najboljim sportistima Bosne i Hercegovine želimo najsrdačniju dobrodošlicu. Bit će ovo izuzetna prilika za sve mlade i perspektivne sportiste iz ovog dijela države, da vide svoje uzore, odnosno isplativost njihovog rada i odricanja – izjavio je premijer USK-a Mustafa Ružnić.

Izvor:RTVUSK/Krajina.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo