MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Spremite se, stižu snažan pljusak i grmljavina

Jutros našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je lokalno zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Drvar, Ivan Sedlo 15; Livno 16; Sanski Most 17; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 18; Stolac 19; Bihać 20; Mostar 21; Neum 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva u sjevernim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne lokalno sa slabom kišom. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje, a tokom noći na jugu i jugozapadu. Intenzivnije padavine u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Promjena vremenskih prilika usloviće lošiju opštu sliku, najprije na zapadu, potom sa odmicanjem dana i u cijeloj zemlji. Preovladavajuće južno strujanje uz izraženiju nestabilnost, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

petak 22. 9. 2023., u Hercegovini i zapadnim područjimna Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi su moguća u Hercegovini zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C. 

subotu 23. 9. 2023., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći širom zemlje. Obilnije padavine u zapadnim, sjeverozapadnim, sjevernim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 °C. 

nedjelju 24. 9. 2023., oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C.  

ponedjeljak 25. 9. 2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovine se očekuje kiša. Krajem dana i tokom noći na istoku, jugoistoku Bosne i istočnim područjima Hercegovine lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa