MARKETING

Srušio se kargo avion kod Kavale, grčki mediji pišu da je poletio iz Srbije

U blizini Paleohorija, kod Kavale, srušio se kargo avion Antonov 12, potvrdili su lokalni policijski izvori, piše grčki Katimerini. Vatrogasne jedinice i vozila hitne pomoći su na licu mesta. Grčki mediji prenose da je avion poletio iz Srbije i da je trebalo da sleti u Jordan.

Očevici su zabilježili video-snimke na kojima se vidi kako avion gori i eksplozije koje slijede.

Katimereini piše da je kargo avion poletio iz Srbije za Jordan i da je bio na transportnom letu. Flightradar24 navodi da je let bio na putu od Niša do Amana, kada je skrenuo nazad ka kopnu, na pola puta preko Egejskog mora.

Pilot je prijavio da su mu otkazali motori i odmah je dobio dozvolu za prinudno sletanje na aerodrom u Kavali, ali u tome nije uspio.

Državna televizija ERT javila je da je reč o ukrajinskom avionu Antonov 12, koji je, prema riječima mještana, već bio u plamenu prije nego što se srušio.

Prema podacima Službe civilnog vazduhoplovstva, riječ je o letjelici koja je obavljala komercijalni teretni let, a u njoj se nalazila samo posada, javlja Ta Nea. Međutim, druge informacije sugerišu da je, pored posade, možda prevozio još ljudi.

Grčki mediji pišu i da je moguće da je avion prevozio municiju, te da su se zato čule eksplozije. Nadležni su tražili evakuaciju građana iz tog područja, zbog toksičnih gasova nakon pada aviona.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo