MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Stari grad Sokolac kod Bihaća uskoro bi trebao dobiti i pristupne stepenice

Turistička zajednica Grada Bihaća preuzela je upraviteljsku ulogu nad starim Sokolačkim gradom te je pokrenula određene aktivnosti na oživljavanju i njegovom pozicioniranju u historijsko mjesto i turističku tačku.

Iz Turističke zajednice Grada Bihaća su kazali da su procesi njihovih ideja i motivacija postali ubrzani onda kada su njihovi partneri odlučili postati dio ove priče i pomoći im u realizaciji svega toga.

S tim u vezi, TZ Grada Bihaća nedavno je realizirala prvi korak ka izgradnji prilaznog stepeništa na Srednjovjekovnom gradu Sokolac. Idejni prijedlog/projektni zadatak ovlaštenog studija za projektovanje predstavlja nastavak razvijanja ove značajne historijske tačke. Cilj je izraditi glavni projekt i zvanično započeti radove.

“Nakon što smo u posljednje dvije godine asfaltiranjem pristupnog puta i izgradnjom srednjojovjekovne pozornice stekli uvjete i pokazali da na ovoj lokaciji možemo uspješno ugostite događaje poput filmskog festivala Avant&Una, festival elektronske muzike Imeprium brunch, predstave poput one Zijaha Sokolovoća, koncerta Amire Medunjanin i Divahane koji na ovoj lokaciji dobivaju dodatan bajkovit prizvuk, izgradnja pristupnog stepeništa sljedeći je infrastrukturni projekat kojim želimo garantirati sigurnost posjetitelja i cjelokupan doživljaj dolaska do ovog kulturnog bisera dići za stepenicu više”, kazali su iz TZ Grada Bihaća.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa