MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Stiglo je pravo Miholjsko ljeto: Temperature i do 30 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 6; Bugojno, Drvar i Livno 7; Ivan Sedlo i Srebrenica 8; Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 9; Banja Luka 10; Bijeljina, Prijedor i Zvornik 11; Stolac 13; Trebinje 16; Mostar 18; Neum 20°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

Slično kao u proteklih par dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U unutrašnjosti su, tokom jutarnjih sati, kod osjetljivih osoba moguće blaže poteškoće usljed nešto nižih temperatura i mjestimične pojave magle. Sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

U subotu, 30.09.2023., pretežno sunčano veći dio dana. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje povećanje oblačnosti u Bosni što tokom noći na nedjelju lokalno može usloviti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju, 1.10.2023., u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjerena naoblaka. Prije podne lokalno može pasti veoma malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak, 2.10.2023., u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak, 3.10.2023., u Bosni i Hercegovini stabilno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

Izvor: R SARAJEVO

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa